𝗚𝗲𝗲𝗻 𝗸𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗲𝗸𝗲 𝗺𝗼𝗻𝗼𝗺𝗲𝗿𝗲𝗻! Ons nieuwe vulmateriaal Admira Fusion

Tandartspraktijk Top Dental maakt sinds kort gebruik van een nieuw soort vulmateriaal van de Duitse fabrikant VOCO GmbH. Met Admira Fusion heeft VOCO het wereldwijd eerste puur keramisch vulmateriaal gepresenteerd, waarbij silliciumoxide zowel voor de vulstof, als de harsmatrix de chemische basis vormt. Dankzij het innovatieve “pure silicate technology” worden meerdere voordelen behaald. Zo heeft Admira Fusion een lage polymarisatie-krimp van 1.25 vol-% en de daarmee verbonden lage krimpstress in vergelijking tot voorgaande vul-composieten. Admira Fusion zal dus nihil krimpen, wanneer het uitgehard wordt. Hiermee worden problemen zoals een lekkende vulling, of barsten in het tandglazuur beperkt.

Door de ormoceren (organically modified ceremics) is Admira Fusion zeer bio-compatibel omdat het geen klassieke monomeren bevat. Dit betekent dat Admira Fusion over alle andere vulmaterialen gebruikt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een oude vulling vervangen of gerestaureerd dient te worden.

Klassieke monomeren
Admira Fusion bevat geen klassieke monomeren zoals BISGMA, TEGDMA en HEMA. In traditionele vulmaterialen komen deze monomeren vrij wanneer het wordt uitgehard met licht (het welbekende blauwe ledlicht). Ontledingsproducten van BISGMA zijn bisfenol-A en BIS-DMA. Deze lekkende componenten zijn schadelijk voor het lichaam. In het dagelijkse leven komen we bewust en onbewust in aanraking met bisfenol-A. Denk hierbij aan voeding dat in verpakte plasticmaterialen zit. De weekmaker HEMA en TEGDMA leiden in sommige gevallen ook tot allergische reacties bij tandartsen en assistenten die ermee werken.

Het voordeel voor onze patienten
Admira Fusion is zoals beschreven vrij van klassieke monomeren. Het is dus een biologische witte vulling. Daarnaast heeft het een lage krimppercentage. Ook voor esthetische doeleinden wordt Admira Fusion gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld restauraties aan voortanden. Al met al zetten we hiermee een goede stap richting een gezondere tandheelkunde.

Neem contact op Alle behandelingen

Hiervoor kunt u ook bij ons terecht!

Bekijk alle behandelingen

01.

Inlays/Onlays

Als een oude vulling toch erg groot/diep blijkt te zijn, kan men ervoor kiezen als…

Lees meer

02.

Bleken

In de loop van de jaren kunnen uw tanden en kiezen verkleurd zijn door sigaretten,…

Lees meer
Bekijk alle behandelingen