14 oktober 2023

De onzichtbare beugel

onzichtbare beugel

De onzichtbare beugel, ook wel bekend onder verschillende merknamen zoals invisalign, spark, airsmile of gewoonweg aligners. Bij tandartspraktijk Top Dental voeren wij samen met ons tandtechnisch lab onze eigen lijn aligners; zodat we alles nauwlettend in de gaten kunnen houden.

Voordelen van een onzichtbare beugel

1. Esthetisch aantrekkelijk: Een onzichtbare beugel, zoals de Invisalign, is gemaakt van transparant materiaal en is daardoor vrijwel onzichtbaar tijdens het dragen. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die hun gebit willen corrigeren zonder dat anderen het direct opmerken.

2. Comfortabeler dan traditionele beugels: Invisalign-beugels zijn gemaakt van gladde en zachte kunststof, waardoor ze over het algemeen comfortabeler zijn om te dragen in vergelijking met traditionele metalen beugels. Ze hebben geen scherpe randjes die het zachte weefsel in de mond kunnen irriteren.

3. Verwijderbaar: Onzichtbareug beels kunnen worden verwijderd tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen. Dit maakt het gemakkelijker om een goede mondgihyëne te behouden en kan ervoor zorgen dat je geen voedselresten vast krijgt in de beugel.

4. Geen beperkingen in voedselkeuze: Omdat onzichtbare beugels kunnen worden verwijderd tijdens het eten, hoef je geen voedselbeperkingen te hebben die vaak gepaard gaan met traditionele metalen beugels. Je kunt dus vrijwel alles eten en drinken wat je wilt, zolang je de beugel maar regelmatig draagt.

5. Vaak kunnen meerdere bewegingen bijvoorbeeld i.c.m. Minischroefjes tegelijk worden uitgevoerd, waardoor behandelingen sneller kunnen worden afgerond

Nadelen van een onzichtbare beugel

1. Duurder: Invisalign-beugels zijn over het algemeen duurder dan traditionele metalen beugels. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de correctie die moet worden uitgevoerd en de duur van de behandeling.

2. Discipline vereist: Omdat onzichtbare beugels verwijderbaar zijn, vereisen ze discipline om ze te dragen zoals voorgeschreven. Als je de beugel niet regelmatig dra, kanagt dit leiden tot een vertraagde behandeling of minder effectieve resultaten.

3. Kan oncomfortabel zijn bij de eerste paar dagen: Net zoals bij traditionele beugels kunnen onzichtbare beugels ongemakkelijk zijn in de eerste paar dagen van dragen. Dit kan gepaard gaan met het gevoel van druk op de tanden en het tandvlees, wat na verloop van tijd echter meestal afneemt.

Het is belangrijk om hierover advies in te winnen voordat je een keuze maakt om te bepalen welk type beugel het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften en budget.

Voor een behandelplan met een onzichtbare beugel bent u bij Top Dental in Volendam aan het juiste adres!

Plan een afspraak in via info@topdental.nl of bel naar 0299-396148.

Of schrijf je in als nieuwe patient via: Patient worden

Zie onze website voor meer informatie over deze behandeling.