30 augustus 2016

Een Hollywood smile?

Dit artikel is reeds verschenen in Regio Zaken en de plaatselijke krant NIVO.

Een Hollywood smile?

Gerard Joling is er een goed voorbeeld van: The Hollywood smile, maar is dit verstandig? Er zijn verschillende manieren om een mooie glimlach te krijgen, maar daar hangen ook allerlei consequenties aan vast.

Wel of niet bleken van je gebit?

Als je je gebit laat bleken, doe dit dan bij een tandarts. Tandartsen zijn verplicht om met gecontroleerde bleekmaterialen te behandelen. Dit is bewezen effectief en niet schadelijk voor je gebit/ gezondheid. De behandeling kan plaatsvinden in de praktijk of er kunnen bitjes op maat gemaakt worden voor thuis-bleken. Let er wel op dat vullingen/kronen/bruggen niet mee bleken en dat je dus aan het eind van de behandeling kleurverschil kan zien. Als je veelvuldig gebruik maakt van koffie, thee, rode wijn en sigaretten zal de behandeling minder lang zichtbaar zijn dan wanneer je deze producten niet gebruikt. Het bleken van het gebit geeft dus geen blijvend resultaat.

Hoesjes over je tanden (facings)

Wat ermee wordt bedoeld zijn laagjes over je tanden van vulmateriaal (composiet) of porselein. Er zit alleen een wezenlijk verschil in die twee opties.