17 oktober 2023

Het bleken in de tandartsstoel

Bleekbehandeling

Het bleken in de tandartsstoel

Het bleken van tanden in de tandartsstoel, ook wel bekend als in-office tandenbleken, biedt verschillende voordelen ten opzichte van thuisbleekmiddelen. Hier zijn enkele van de voordelen van het laten bleken van je tanden bij de tandarts:

Professionele supervisie: Tandartsen/Mondhygiënisten zijn opgeleid en ervaren in tandheelkundige procedures, inclusief het bleken van tanden. Ze kunnen de procedure nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat deze veilig en effectief verloopt.

Snelle resultaten: In-office bleken kan vaak binnen één of enkele afspraken resulteren in aanzienlijk wittere tanden. Dit is handig als je snel resultaat wilt zien voor een speciale gelegenheid.

Aangepaste behandeling: Tandartsen kunnen de bleekprocedure aanpassen aan jouw specifieke behoeften en doelen. Ze kunnen de concentratie van het bleekmiddel aanpassen en rekening houden met eventuele gevoeligheid van je tanden.

Sterker bleekmiddel: In-office bleekmiddelen bevatten over het algemeen een hogere concentratie waterstofperoxide dan de producten die je thuis kunt kopen. Dit betekent dat ze potentieel snellere en indrukwekkendere resultaten kunnen opleveren.

Veiligheid: De bleekprocedure wordt uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden en met bescherming voor je tandvlees en slijmvliezen om irritatie te minimaliseren.

Deskundig advies: Tandartsen kunnen je informeren over hoe je je tanden na het bleken het beste kunt onderhouden om de resultaten te behouden. Ze kunnen ook eventuele bijwerkingen behandelen of begeleiden als die optreden.

Langdurige resultaten: In-office bleken kan leiden tot langdurige resultaten, vooral als je goede mondhygiëne en tandheelkundige zorg blijft handhaven.

Comfort en gemak: Je hoeft geen bleekmiddelen thuis toe te passen of gedurende langere tijd te dragen, wat voor sommige mensen ongemakkelijk kan zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat in-office tandenbleken meestal duurder is dan thuisbleekkits en dat niet iedereen in aanmerking komt voor deze procedure, afhankelijk van hun tandgezondheid. Het is raadzaam om met je tandarts te overleggen om te bepalen of in-office tandenbleken geschikt is voor jou en om eventuele vragen of zorgen te bespreken voordat je de procedure ondergaat.

Verder bieden wij ook gewoon een behandeling buiten de praktijk aan met op maat gemaakte bleekbitjes; zodat je het kan bijhouden en af en toe het gebit kan opfrissen.

Voor vragen/afspraken schroom niet om contact op te nemen via 0299-396148 / info@topdental.nl

Voor meer info over al onze behandeling of inschrijven als patiënt: www.topdental.nl